Konspirationsteoriernas Super Bowl, alla är nära vän med Billie Eilish och JoJo Siwa har tydligen uppfunnit gaypopen (2024)

Det är tisdag, det är semivår, det kommer vara 16 grader i luften vid lunch. Vad mer kan man begära! Jag vet då inte! Lite fredagsfeeling och grönska på det kanske. Men efter förra veckans snösmocka känns det här som en storvinst ändå. Nåväl. Godmorgon och hej! Jag har konsumerat lite internet igen. Under veckan som gått har jag läst en hel del om klass vilket det blir lite surr om, både på tema kultur och hälsa. Men också om konspirationsteoriernas Super Bowl aka gårdagens solförmörkelse i Amerikatt, att JoJo Siwa påstår att hon uppfunnit gaypopen, Billie Eilish social media-smartness, en historielektion i Rubiks kub, att ballerinasneakern är it och att gen Z puffar loss på Facebook. Vad ospretigt. Men det kanske blir kul! Vind? Körs i!

Konspirationsteoriernas Super Bowl, alla är nära vän med Billie Eilish och JoJo Siwa har tydligen uppfunnit gaypopen (1)


🥪 Solförmörkelsen, eller Super Bowl för konspirationsteorier som Wired kallade det, tog över mina flöden på etttt sätt förra veckan. Jorden gick inte under i alla fall! Tur det! Bisarr läsning som sammanfattar några av de teorier som florerat på www den senaste veckan.(Wired)

🥪 Tydligen ökar populariteten för blodsockermätare och sensorer för glukosmätning bland icke-deabetiker. Kändisar är besatta av att mäta sina glukosnivåer och bland annat Orlando Bloom, Karlie Kloss och (givetvis) Gwyneth Paltrow följer tydligen “glukosgurus” på Instagram. Det spekuleras till och med kring “om glukos är det nya gluten”. Yeez. Det har, inte helt otippat, fått rätt skarp kritik. Framför allt på grund av att sensorer som mäter blodsockret inte riktigt borde ses som en modeaccessoar eller en trend när de som lider av diabetes typ 1 faktiskt behöver mätarna för att överleva. Men också för att de nu riskerar att bli en statussymbol snarare än ett livsviktigt hjälpmedel, eftersom de är otroligt dyra. (El País)

🥪 Jag har absolut gjort mig skyldig både en och tre gånger till att, utan att riktigt tänka efter, slänga mig med att jag inte har råd med ditten eller datten. Det kan ju absolut stämma ibland förstås, men inte sällan handlar det väl snarare om att man (eh, jag) inte har möjlighet att göda den livsstil man (eh, jag) helst skulle vilja ha varje dag eller inte vill ta av sparkapital till x eller y. Ganska problematiskt, och något jag för ett par år sedan verkligen började reflektera kring. För det är ett himla privilegierat sätt att uttrycka sig på om man kommer från en medelklassbakgrund, är högutbildad, har en fast inkomst och en grundläggande ekonomisk trygghet. Läsvärd krönika om just klass, kultur, mode, hur ute det är att framstå som rik och att “ha det kämpigt” just nu ses som en valuta för popularitet hos många yngre kids i den övre medelklassen. (Vice)

🥪 På tal om unga och pengar så scrollade jag förra veckan förbi en studie från Forbes som The Guardian plockat upp om att alla världens miljardärer under 30 år har ärvt sin förmögenhet.

🥪Billie Eilish tredje album “Hit me hard and soft” släpps den 17 maj. Gåsens huuuud och ett genidrag att hon gjorde alla sina 115 goda miljoner följare som nära vänner inför avslöjandet. Ett briljant sätt att bygga community med sina följare och skapa buzz, få organisk spridning och dessutom gynnas av Instagrams algoritm på köpet. Hatt = av. Jag hajade själv absolut till och undrade en sekund om hon råkat lägga till fel Ellen. Det var det fler än jag som undrade, och mitt flöde fylldes av såna här reaktioner:

Konspirationsteoriernas Super Bowl, alla är nära vän med Billie Eilish och JoJo Siwa har tydligen uppfunnit gaypopen (2)

🥪 På tal om Billie Eilish så går nu hon och över 200 andra artister ut i ett AI-upprop där de i ett öppet brev uppmanar AI-företag att respektera artisters rättigheter. (CNBC)

🥪 Artisten JoJo Siwa är just nu mitt uppe i sin Miley Cyrus-transformation-era, dvs bryta sig loss från barnkändis och istället bygga en ny image. Det nya image-byggandet har redan fått sig en törn, hon har nämligen sagt att hon har “uppfunnit den nya genren gaypop”. Vilket ju inte är….riktigt sant… (Billboard)

🥪 British Airways har en kurs för flygrädda som leds av Kapten Steve Allright. Det mest ikoniska namn på en pilot jag hört! (New York Times)

🥪 Då är ballerinasneakern en grej? Alltså verkligen en sko som är hälften sneaker, hälften nätt gullig sandal. Yey or ney? (The Cut)

🥪 Tydligen ska månen få en egen tidszon. Haha! Det känns som NASA gått på lägenhetsvisning och mentalt börjat flytta in och redan planerat alla detaljer?

🥪Absolut stressig läsning om att photo dumping (aka att posta ofiltrerade foton i karuseller på Instagram) troligtvis är på väg raka vägen ut ur värmen. Är det till och med på väg att bli cringe? Kanske! (Mashable)

🥪 Men något som är på väg raka vägen in i dito är att puffa på Facebook. Retro ändå! Sedan Meta för några veckor sedan relanserade funktionen använder tydligen gen Z puffarna mer än någonsin? (Mashable)

🥪 Elon Musk är väl kanske inte känd för att hålla löften, men desto mer känd för att kasta ut dem på löpande band. Senaste pinky promise är att Tesla ska presentera självkörande taxis den åttonde augusti. Känner mig spontant inte jättesugen på att åka med. (The Verge)

🥪 Tur, lagom av det mesta och fish and chips varje fredag. Gullig intervju med John Alfred Tinniswood, 111 goda och därmed världens äldsta man. (AP News)

🥪 Svårmissat att Pophouse shoppat rättigheterna till Kiss musikkatalog. Inte ett litet köp, som tydligen även inkluderar deras smink?! Iconique. (Variety)

🥪 Som 90-talistkid har jag absolut spenderat x antal timmar på att försöka lösa Rubiks egna kub. Rätt rolig läsning om pusslets historia och hur det nu fått ett uppsving igen. Tydligen såldes över 200 miljoner kuber de första åren efter lansering och det var så poppis att det gjordes filmer, startades mästerskap och blev ett populärkulturellt fenomen. Men bara ett par år senare var marknaden ganska mättad, och de låg mest och dammade i hemmen. Men nu har bland annat Netflixdokumentären The Speed Cubers gjort Rubiks kub till en grej igen. Världsmästarna löser den tydligen på 3,13 sekunder? Sajnessjukt? (The Guardian)

🥪 På tal om saker där marknaden borde vara mättad – trots att Google Earth finns bara ett klick bort är det fortfarande väldigt poppis att köpa jordglobar. Fint på något vis tyckte jag! (AP News)

Konspirationsteoriernas Super Bowl, alla är nära vän med Billie Eilish och JoJo Siwa har tydligen uppfunnit gaypopen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6166

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.