Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (2024)

De efficiëntie van de Atkinson-cyclus is een thermodynamische cyclus gebruikt in verbrandingsmotors te verbeteren brandstofefficiëntie. Het werd eind 19e eeuw ontwikkeld door James Atkinson en wordt vaak gebruikt in hybride voertuigen. in tegenstelling tot de traditionele Otto-cyclus, de Atkinson-cyclus heeft een langere expansieslag en een kortere compressieslag, wat resulteert in een hogere expansie verhouding. Dit maakt efficiënter werken mogelijk energie conversie en een beter brandstofverbruik. De Atkinson-cyclus is bijzonder effectief bij lage tot gemiddelde motortoerentallen, waardoor het ideaal is voor hybride voertuigen die afhankelijk zijn van elektrische motoren voor acceleratie.

Key Takeaways

KernOmschrijving
Langere expansieslagMaakt een efficiëntere energieomzetting mogelijk
Kortere compressieslagVerhoogt de expansieverhouding
Verbeterde brandstofefficiëntieIdeaal voor hybride voertuigen met lage tot gemiddelde snelheden

De Atkinson-cyclus begrijpen

Gedetailleerde uitleg van de Atkinson-cyclus

De Atkinson-cyclus is een thermodynamische cyclus gebruikt in verbrandingsmotors, vooral bij hybride voertuigen, om het brandstofverbruik te verbeteren zonder dat dit ten koste gaat van het vermogen. Het is vernoemd naar James Atkinson, die de cyclus voor het eerst patenteerde in 1882.

De Atkinson-cyclus verschilt van de conventionele viertakt Otto Cycle in haar klep timing en compressie-expansie verhoudings. In de Atkinson-cyclus de inname klep blijft langer open dan de compressieslag, met als resultaat een verlaagd effectief compressieverhouding. Dit zorgt voor een hogere expansie verhouding tijdens de krachtslag, leiden naar verbeterd thermische efficiëntie.

Om de Atkinson-cyclus beter te begrijpen, gaan we er dieper op in zijn componenten en hoe ze samenwerken.

Onderdelen van de Atkinson-cyclus

  1. Inlaatslag: De inlaatslag begint met de neerwaartse beweging van de zuiger, creërend een vacuüm in de cilinder. De inlaatklep opent, waardoor de lucht-brandstof mengsel binnenkomen de verbranding kamer. De zuiger beweegt dan weer omhoog en comprimeert het mengsel.

  2. Compressieslag: Tijdens de compressieslag, zowel de inname en de uitlaatkleppen zijn gesloten. De zuiger beweegt naar boven, waardoor de zuiger wordt samengedrukt lucht-brandstof mengsel naar een lager compressieverhouding in vergelijking tot de Otto Fiets. Dit lager compressieverhouding vermindert de energie die nodig is voor compressie.

  3. Krachtslag:: De krachtslag begint wanneer de bougie ontsteekt de gecomprimeerde lucht-brandstof mengsel. De expanderende gassen duw de zuiger naar beneden en converteer de chemische energie van de brandstof in mechanische energie. Hoe langer expansie verhouding in de Atkinson-cyclus zorgt ervoor dat er meer werk uit de economie gehaald kan worden verbrandingsproces.

  4. Uitlaatslag: In de uitlaatslag, de uitlaatklep gaat open en de zuiger beweegt weer omhoog, waardoor de verbrande gassen uit de cilinder worden geduwd. Hierdoor wordt de cilinder voorbereid op de volgende inlaatslag.

Hoe de Atkinson-cyclus werkt

De Atkinson-cyclus werkt door te optimaliseren de energie conversie in an verbrandingsmotor. Door het wijzigen van de klep timing en compressie-expansie verhoudings bereikt de cyclus hoger thermische efficiëntie in vergelijking tot de conventionele Otto-cyclus.

Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe de Atkinson-cyclus werkt:

  1. Gedurende de inname beroerte, de inname klep blijft langer open staan, waardoor meer lucht-brandstof mengsel om de cilinder binnen te gaan. Dit neemt toe de volumetrische efficiëntie, waardoor de hoeveelheid lading die beschikbaar is voor verbranding wordt verbeterd.

  2. In het compressieslag, de lagere compressieverhouding vermindert de hoeveelheid werk die nodig is om de compressie te comprimeren lucht-brandstof mengsel. Dit resulteert in te verlagen warmteoverdracht verliezen en verbeterd mechanische efficiëntie.

  3. De krachtslag profiteert van hoe langer expansie verhouding, waardoor er meer werk uit de verbrandingsproces. Dit leidt tot verhoogd vermogen zonder de behoefte For een motor met grotere cilinderinhoud.

  4. Tenslotte, in de uitlaatslaggaat de uitlaatklep open, waardoor de verbrande gassen uit de cilinder kunnen worden verdreven. Dit zorgt ervoor efficiënt opruimen en bereidt de cilinder voor op de volgende inlaatslag.

Door het optimaliseren van de klep timing en compressie-expansie verhoudings maximaliseert de Atkinson-cyclus de conversie of chemische energie in mechanisch werk, resulterend in een verbeterd brandstofverbruik en verminderde uitstoot.

Naast de Atkinson-cyclus, andere motorcycli als de Brayton-cyclus en de Carnot-cyclus worden ook gebruikt in verschillende toepassingen bereiken specifieke doelen gerelateerd aan efficiëntie en vermogen. Technieken zoals variabel klep timing, turbolading, superlading en terugwinning van restwarmte kunnen de prestaties verder verbeteren het optreden en efficiëntie van motoren die gebruik maken van de Atkinson-cyclus.

Evalueren het optreden of een motor opererend volgens de Atkinson-cyclus, verschillende parameters worden beschouwd, inclusief thermische efficiëntie, mechanische efficiëntie, volumetrische efficiëntie en specifiek brandstofverbruik. Deze parameters help ingenieurs bij het beoordelen de algemene efficiëntie en effectiviteit van de motor ontwerp.

Efficiëntie van de Atkinson-cyclusmotor

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (1)

De Atkinson-cyclusmotor is een thermodynamische cyclus die wordt gebruikt in verbrandingsmotoren, vooral in hybride voertuigen, om het brandstofverbruik en het vermogen te verbeteren. Het is vernoemd naar de uitvinder, James Atkinson, die het eind 19e eeuw ontwikkelde. Deze cyclus verschilt van de traditionele viertakt Otto-cyclus wat betreft de compressie- en expansieverhoudingen, wat resulteert in een verhoogd thermisch rendement.

Factoren die bijdragen aan de efficiëntie van de Atkinson-cyclusmotor

Meerdere factoren bijdragen aan de efficiëntie van de Atkinson Cycle-motor:

  1. Compressieverhouding: De compressieverhouding is de verhouding tussen het maximale volume en het minimale volume in de cilinder van de motor. Een hogere compressieverhouding leidt tot betere efficiëntie zoals het toelaat efficiëntere verbranding van de lucht-brandstof mengsel.

  2. ExpansieverhoudingDe expansie verhouding is de verhouding tussen het maximale volume en het minimale volume tijdens de krachtslag. Een hogere expansie verhouding zorgt voor meer energie conversie van het verbrandingsproces in nuttig werk.

  3. VerbrandingsprocesDe verbrandingsproces speelt een cruciale rol in de efficiëntie van de Atkinson-cyclusmotor. Juiste brandstof-luchtmengsel, ontstekingstijdstip, en volledige verbranding bijdragen aan het maximaliseren van de energie die uit de brandstof wordt gehaald.

  4. Motorontwerp: Het ontwerp van de Atkinson Cycle-motor, inclusief de klep timing en variabele klep timing mechanismen, beïnvloedt zijn efficiëntie. Optimaal klep timing waarborgt efficiënte inname en uitlaat processenVerbetering de performance over het geheel.

  5. Warmteoverdracht en uitlaatgas: Doeltreffend warmteoverdracht en doeltreffend management of uitlaatgassen helpen de efficiëntie van de Atkinson-cyclusmotor te verbeteren. Technologieën zoals turbolading, superlading en afval systemen voor warmteterugwinning kan worden ingezet om de prestaties te verbeteren.

Vergelijking van de Atkinson-cyclus-motorefficiëntie met gewone motoren

Vergeleken met reguliere motoren de Otto cyclus biedt de Atkinson Cycle-motor hogere thermische efficiëntie. Dit komt vooral door de langere en kortere expansieslag compressieslag in de Atkinson-cyclus. De langere expansieslag zorgt ervoor dat er meer energie uit de verbrandingsproces, wat resulteert in een verbeterde efficiëntie en een lager brandstofverbruik. Het is echter belangrijk op te merken dat de Atkinson Cycle-motor mogelijk een lagere waarde heeft mechanische efficiëntie en specifiek vermogen vergeleken met gewone motoren.

De formule voor het berekenen van de efficiëntie van de Atkinson-cyclus

De efficiëntie van de Atkinson Cycle-motor kan worden berekend met behulp van de volgende formule:

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (2)

Waar:
– Werkopbrengst is het nuttige werk geproduceerd door de motor.
- Warmte-inbreng is het totaal Warmte energie aan de motor geleverd.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een Atkinson Cycle-motor die produceert 1000 Joules of werk output en heeft een warmte-inbreng of 2000 Joules. Met behulp van de formule kunnen we de efficiëntie als volgt berekenen:

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (3)

In dit voorbeeld, heeft de Atkinson Cycle-motor een efficiëntie van 50%.

Voordelen van de Atkinson-cyclus

Verhoogde brandstofefficiëntie

De Atkinson-cyclus is een thermodynamische cyclus gebruikt in verbrandingsmotors, vooral bij hybride voertuigen, om het brandstofverbruik te verbeteren. Een van de de belangrijkste voordelen van de Atkinson-cyclus is toegenomen brandstofefficiëntie in vergelijking tot traditionele viertaktmotoren gebruik de Otto Fiets.

In de Atkinson-cyclus is de expansie verhouding is groter dan de compressieverhouding, met als resultaat een langere krachtslag en een kortere compressieslag. Dit ontwerp maakt efficiënter mogelijk energie conversie en een beter gebruik van brandstof. Hoe langer krachtslag zorgt ervoor dat de motor meer werk uit de motor kan halen verbrandingsproces, wat leidt tot een verbeterd brandstofverbruik.

Laten we, om dit te illustreren, een voorbeeld bekijken. Stel dat we dat hebben gedaan twee motoren, één met behulp van de Atkinson-cyclus en de andere met behulp van de Otto Fietsen, beide met dezelfde verplaatsings- en bedrijfsomstandigheden. De Atkinson-cyclusmotor, met het is langer krachtslag, kan meer energie uit de brandstof halen, wat resulteert in hogere thermische efficiëntie en een beter brandstofverbruik.

Lagere uitstoot

Een ander voordeel van de Atkinson-cyclus is zijn vermogen om de uitstoot te verminderen. Hoe langer krachtslag en korter compressieslag in de Atkinson-cyclus is meer mogelijk volledige verbranding proces, resulterend in lagere niveaus of onverbrande brandstof en verminderde uitstoot of schadelijke verontreinigende stoffen.

De Atkinson Cycle-motor bereikt dit door het optimaliseren van de klep timing en gebruiken variabele klep timing technologie. Door aan te passen de opening en afsluiten van de inname en uitlaatkleppen kan de motor de prestaties verbeteren verbrandingsproces, waarborgen efficiënt brandstof-luchtmengsel en minimaliseren de formatie van verontreinigende stoffen in het uitlaatgas.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar: een scenario waar zowel een Atkinson Cycle-motor als een Otto Cycle-motor draaien dezelfde snelheid en laden. De Atkinson-cyclusmotor, met het is geoptimaliseerd klep timing, kan een grondiger resultaat bereiken verbrandingsproces, wat leidt tot een lagere uitstoot van verontreinigende stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en koolmonoxide (CO).

Lange levensduur en betrouwbaarheid van Atkinson-cyclusmotoren

Het ontwerp van de Atkinson Cycle-motor draagt ​​hieraan bij zijn lange levensduur en betrouwbaarheid. Hoe langer krachtslag en korter compressieslag leiden lagere piekdruk en temperaturen tijdens de verbrandingsproces. Dit vermindert de stress on motoronderdelen, zoals de zuiger, cilinderwanden, en kleppen, die leiden naar verbeterde duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Bovendien de Atkinson-cyclusmotor is verminderd mechanische verliezen, zoals wrijving en warmteoverdracht, bijdragen aan zijn lange levensduur. de geoptimaliseerde klep timing en efficiënt verbrandingsproces verkleinen energieverliezen, met als resultaat minder slijtage en scheur door motoronderdelen.

Laten we bijvoorbeeld vergelijken de levensduur van een Atkinson-cyclusmotor en een traditionele Otto Cycle-motor. Vanwege de verminderde stress en mechanische verliezen, waarschijnlijk heeft de Atkinson Cycle-motor dat wel een langere levensduur en vereisen minder reparaties en onderhoud in de loop van de tijd.

Atkinson-cyclus versus andere cycli

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (4)

De Atkinson-cyclus is een thermodynamische cyclus gebruikt in verbrandingsmotors, vooral bij hybride voertuigen, om het brandstofverbruik en het vermogen te verbeteren. Het is vernoemd naar James Atkinson, die als eerste een aanzoek deed deze cyclus aan het einde van de 19e eeuw. In dit artikel, waarmee we de Atkinson-cyclus zullen vergelijken andere veelgebruikte cycli in verbrandingsmotors, zoals de dieselcyclus en de Otto Fiets.

Vergelijking van de efficiëntie van de Atkinson-cyclus en de dieselcyclus

De Atkinson-cyclus en de dieselcyclus worden beide gebruikt verbrandingsmotors, maar ze verschillen qua hun efficiëntie en werkingsprincipes. De dieselcyclus wordt vaak gebruikt in dieselmotoren, terwijl de Atkinson-cyclus vaak wordt gebruikt in hybride voertuigen.

Het grootste verschil tussen de twee cycli ligt in de verbrandingsproces. Bij de dieselcyclus wordt brandstof ingespoten de verbranding kamer bij Eind van de compressieslag, en verbranding ontstaat als gevolg van de hoge temperatuur en druk. Aan de andere kant gebruikt de Atkinson-cyclus een langere expansieslag door te vertragen de afsluiting of de inname klep, die de effectieve vermindert compressieverhouding. Dit resulteert in een hogere expansie verhouding en een efficiënter energie conversie .

Zie ook Impact op de motorkoelvloeistofstroomsnelheid: maximalisatie van efficiëntie en prestaties

Begrijpen het efficiëntieverschil tussen de Atkinson-cyclus en de dieselcyclus, laten we een voorbeeld bekijken. Stel dat we dat hebben gedaan een dieselcyclusmotor met een compressieverhouding van 18:1 en een expansie verhouding van 10: 1. De thermische efficiëntie of deze motor kan worden berekend met de formule:

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (5)

waar (\gamma) is de specifieke warmteverhouding of de werkvloeistof. Voor dieselmotoren ligt (\gamma) doorgaans rond de 1.4.

Laten we dit nu vergelijken met een Atkinson Cycle-motor met een compressieverhouding van 12:1 en een expansie verhouding van 16:1. Gebruik makend van dezelfde formule, kunnen we de berekenen thermische efficiëntie van de Atkinson-cyclusmotor.

Door te vergelijken de thermische efficiëntie van de twee motoren, we kunnen zien dat de Atkinson Cycle-motor dat heeft een hogere efficiëntie in vergelijking tot de dieselcyclusmotor. Dit komt door de langere expansieslag en de daaruit voortvloeiende hogere expansie expansie verhouding in de Atkinson-cyclus.

Verschil tussen Otto-cyclus en Atkinson-cyclus

De Otto-cyclus is een andere veelgebruikte thermodynamische cyclus in verbrandingsmotors, vooral in benzinemotoren. Het verschilt van de Atkinson-cyclus in termen van compressie en compressie expansie verhoudings.

In de Otto Cyclus, de compressie en expansie verhoudings zijn hetzelfde, wat resulteert in een symmetrische verbrandingsproces. Dit betekent dat de compressieslag en de expansieslag hebben dezelfde duur. Aan de andere kant gebruikt de Atkinson-cyclus een langere expansieslag door te vertragen de afsluiting of de inname klep, zoals eerder vermeld.

Illustreren het verschil tussen de twee cycliLaten we een voorbeeld bekijken. Stel dat we een Otto Cycle-motor hebben met een compressieverhouding van 10:1 en een expansie verhouding van 10:1. In deze zaak compressieslag en de expansieslag hebben dezelfde duur.

Laten we dit nu vergelijken met een Atkinson Cycle-motor met een compressieverhouding van 8:1 en een expansie verhouding van 12:1. In deze zaak, de expansieslag is langer dan de compressieslag.

Het belangrijkste voordeel van de Atkinson-cyclus voorbij de Otto Cyclus is hoger thermische efficiëntie. Door een langere expansieslag te gebruiken, kan de Atkinson Cycle-motor meer werk uit de motor halen verbrandingsproces, wat resulteert in een verbeterd brandstofverbruik.

Efficiëntievergelijking: Otto Cycle versus Atkinson Cycle

Laten we nu de efficiëntie van vergelijken de Otto Cyclus en de Atkinson-cyclus gebruiken een specifiek voorbeeld. Stel dat we een Otto Cycle-motor hebben met een compressieverhouding van 10:1 en een expansie verhouding van 10:1. Met behulp van de eerder genoemde formule kunnen we de thermische efficiëntie of deze motor.

Laten we aan de andere kant eens kijken naar een Atkinson-cyclusmotor met a compressieverhouding van 8:1 en een expansie verhouding van 12:1. Gebruik makend van dezelfde formule, kunnen we de berekenen thermische efficiëntie van de Atkinson-cyclusmotor.

Door te vergelijken de thermische efficiëntie van de twee motoren, we kunnen zien dat de Atkinson Cycle-motor dat heeft een hogere efficiëntie in vergelijking tot de Otto Cyclus motor. Dit komt door de langere expansieslag en de daaruit voortvloeiende hogere expansie expansie verhouding in de Atkinson-cyclus.

Naast de thermische efficiëntie, andere factoren zoals mechanische efficiëntie, volumetrische efficiëntie, specifiek brandstofverbruik en warmteoverdracht ook spelen een rol bij het bepalen de algemene efficiëntie of een motor. Echter, het voordeel van de Atkinson-cyclus ligt in zijn vermogen om meer werk uit de verbrandingsproces door zijn unieke ontwerp.

Waarom de Atkinson-cyclus efficiënter is

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (6)

Verklaring van het hogere thermische rendement van de Atkinson-cyclus

De Atkinson-cyclus is een thermodynamische cyclus gebruikt in verbrandingsmotors, vooral bij hybride voertuigen, om het brandstofverbruik en het vermogen te verbeteren. Het is vernoemd naar James Atkinson, die als eerste een aanzoek deed deze cyclus in de late 19e eeuw. De Atkinson-cyclus staat bekend om zijn hogere thermische efficiëntie vergeleken met andere cycli zoals de Otto, Brayton, en Carnot-cycli.

Hoe hoger thermische efficiëntie van de Atkinson-cyclus kan worden verklaard door begrip de verschillende fases van de cyclus. In een viertaktmotorwaaruit de Atkinson-cyclus bestaat vier processen: inlaat, compressie, vermogen en uitlaat.

Gedurende de inname Bij dit proces wordt het brandstof-luchtmengsel in de cilinder gezogen. Het compressieproces comprimeert vervolgens dit mengsel, toenemend zijn temperatuur en druk. In het machtsproces, de verbranding van het brandstof-luchtmengsel genereert energie, die wordt omgezet in mechanisch werk. Tenslotte, het uitlaatproces verdrijft de afvalgassen van het verbrandingsproces.

Het belangrijkste verschil: tussen de Atkinson-cyclus en de traditionele Ottocyclus is de expansie verhouding. De expansie verhouding in de Atkinson-cyclus is groter dan de compressieverhouding, met als resultaat een langere krachtslag. Dit langer krachtslag zorgt voor meer energie conversie en een beter gebruik van de energie van de brandstof.

Laten we, om dit te illustreren, een voorbeeld bekijken. Stel dat we een Atkinson-cyclusmotor hebben met een compressieverhouding van 10:1 en een expansie verhouding van 15:1. In tegenstelling tot, een traditionele Otto Cycle-motor kan hetzelfde hebben compressieverhouding van 10:1 maar lager expansie verhouding van 12: 1.

De grotere expansie verhouding in de Atkinson-cyclus betekent dat de verbrandingsproces kan tijdens de periode meer energie uit het brandstof-luchtmengsel halen krachtslag. Dit leidt tot een hogere thermische efficiëntie, naarmate meer energie van de brandstof wordt omgezet in nuttig werk.

Afleiding van de efficiëntie van de Atkinson-cyclus

De efficiëntie van de Atkinson-cyclus kan worden afgeleid met behulp van de thermische efficiëntie formule:

Zie ook Onderhouds- en vervangingsgids voor de kronkelige riemen van de viertaktmotor

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (7)

In de Atkinson-cyclus het nuttige werk uitgang is de mechanisch werk geproduceerd tijdens de krachtslag. De warmte-inbreng is de energie die via de motor aan de motor wordt geleverd verbrandingsproces.

Om de thermische efficiëntie, wij moeten weten de specifieke warmte-inbreng en het specifieke werk output. De specifieke warmte-inbreng is het bedrag van Warmte energie nodig om te verhogen de temperatuur van het brandstof-luchtmengsel, en de specifieke werk output is het werk geproduceerd per eenheidsmassa van het brandstof-luchtmengsel.

Laten we ter illustratie een voorbeeld bekijken de berekening. Stel dat we een Atkinson Cycle-motor hebben een specifieke warmte-inbreng of 45 kJ / kg en een specifieke werk output of 250 kJ/ kg.

Met behulp van de formule kunnen we de thermische efficiëntie:

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (8)

Daarom, de thermische efficiëntie van de Atkinson-cyclus in dit voorbeeld is 555.56%.

Factoren die de Atkinson-cyclus efficiënter maken dan andere cycli

Meerdere factoren bijdragen aan de hogere efficiëntie van de Atkinson-cyclus vergeleken met andere cycli:

  1. Expansieverhouding: Zoals eerder vermeld, heeft de Atkinson-cyclus een grotere expansie verhouding dan compressieverhouding. Dit maakt meer mogelijk energie conversie tijdens de krachtslag, wat resulteert in een hogere efficiëntie.

  2. VerbrandingsprocesDe verbrandingsproces in de Atkinson-cyclus is geoptimaliseerd voor efficiëntie. Door het brandstof-luchtmengsel en het ontstekingstijdstip zorgvuldig te controleren, kan de verbrandingsproces kan meer energie uit de brandstof halen, wat leidt tot een betere efficiëntie.

  3. Motorontwerp: Het ontwerp van de Atkinson Cycle-motor is afgestemd op maximale efficiëntie. Dit omvat factoren zoals klep timing, variabel klep timing, turbolading, superlading en terugwinning van restwarmte. Deze ontwerpkenmerken helpen optimaliseren verbrandingsproces, Verminderen warmteoverdracht verliezen en verbeteren algemene efficiëntie.

  4. Volumetrische efficiëntie: De Atkinson Cycle-motor kan hogere prestaties leveren volumetrische efficiëntieDit is de mogelijkheid in te trekken en uit te drijven een groter volume of lucht-brandstof mengsel. Dit zorgt voor een beter gebruik van de energie van de brandstof en een verbeterde efficiëntie.

  5. Specifiek brandstofverbruik: De Atkinson Cycle-motor heeft lagere specifiek brandstofverbruik vergeleken met andere cycli. Dit betekent dat het kan produceren meer vermogen For een bepaald bedrag van brandstof, wat resulteert in een hogere efficiëntie en een lager brandstofverbruik.

Veelgestelde Vragen / FAQ

1. Wat is de Atkinson-cyclusmotor?

De Atkinson-cyclusmotor is een type of verbrandingsmotor dat werkt volgens de Atkinson-cyclus, a thermodynamische cyclus ontworpen om te verbeteren brandstofefficiëntie.

2. Hoe werkt een Atkinson-cyclusmotor?

Een Atkinson-cyclusmotor werkt door een langere expansieslag te gebruiken in vergelijking met de compressieslag, wat resulteert in een hogere expansie verhouding. Dit maakt efficiënter werken mogelijk energie conversie en een verbeterd brandstofverbruik.

3. Waaruit bestaat de Atkinson-cyclus?

De Atkinson-cyclus bestaat uit een inlaatslag, compressieslag, krachtslag en uitlaatslag, gelijkwaardig aan een viertaktmotor. De expansieslag is echter langer dan de compressieslag, leiden naar verhoogde efficiëntie.

4. Wat zijn de voordelen van de Atkinson-cyclus?

De Atkinson-cyclus biedt verschillende voordelen, inclusief verbeterd brandstofefficiëntie, verminderd specifiek brandstofverbruiken lagere emissies. Het wordt vaak gebruikt in hybride voertuigen om de prestaties te optimaliseren hun brandstofverbruik.

5. Hoe wordt de efficiëntie van een Atkinson-cyclusmotor berekend?

De efficiëntie van een Atkinson-cyclusmotor kan worden berekend met behulp van de Atkinson-cyclusefficiëntieformule, waarbij rekening wordt gehouden met de compressieverhouding, expansie verhouding en specifieke warmteverhouding of de werkvloeistof.

6. Hoe verhoudt de Atkinson-cyclus zich tot de dieselefficiëntie?

De Atkinson-cyclus heeft dat in het algemeen wel lagere efficiëntie vergeleken met dieselmotoren. Diesel motoren hebben hoger compressieverhoudings, die bijdragen aan hun meerdere thermische efficiëntie en brandstofbesparing.

7. Zijn Atkinson-cyclusmotoren betrouwbaar?

Atkinson-cyclusmotoren kan betrouwbaar zijn als het op de juiste manier wordt ontworpen en onderhouden. Echter, hun complex motor ontwerp en afhankelijkheid van variabelen klep timing systemen kunnen dit vereisen frequenter onderhoud in vergelijking tot traditionele motoren.

8. Waarom is de Atkinson-cyclus efficiënter?

De Atkinson-cyclus is efficiënter omdat deze een langere expansieslag mogelijk maakt, waardoor de expansie verhouding en verbetert energie conversie. Dit resulteert in een beter brandstofverbruik en verminderde restwarmte.

9. Wat is het verschil tussen de Atkinson-cyclus en de Otto-cyclus?

Het grootste verschil tussen de Atkinson-cyclus en de Otto cyclus is de duur van de expansieslag. De Atkinson-cyclus heeft een langere expansieslag de Otto cyclus heeft gelijke compressie- en expansieslagen.

10. Hoe verhoudt de Atkinson-cyclus zich qua efficiëntie tot de Otto-cyclus?

De Atkinson-cyclus is over het algemeen minder efficiënt dan de Otto cyclus als gevolg van zijn langere expansieslag. De Otto-cyclusmet gelijke compressie- en expansieslagen, bereikt hoger thermische efficiëntie en vermogen.

Lees ook:

  • Rol van motorsensoren bij emissiebeheer
  • Vergelijking van automatische en handmatige motoren
  • Daedong-motor versus Yanmar
  • Transmissieversnellingen van de motor
  • Veroudering van motorolie en de gevolgen ervan
  • Kan het motornummer worden gewijzigd?
  • Trillingsdemping van turbinebladen
  • Verbeterde brandstoftankmaterialen
  • Variabele compressieverhouding 2
  • Ontstekingstijdstip 2

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (9)

TechieScience Kern MKB

Het TechieScience Core MKB-team is een groep ervaren vakexperts uit diverse wetenschappelijke en technische vakgebieden, waaronder natuurkunde, scheikunde, technologie, elektronica en elektrotechniek, auto-industrie en werktuigbouwkunde. Ons team werkt samen om hoogwaardige, goed onderbouwde artikelen te creëren over een breed scala aan wetenschappelijke en technologische onderwerpen voor de TechieScience.com-website.

Al onze senior MKB-bedrijven hebben meer dan 7 jaar ervaring op de betreffende gebieden. Ze zijn professionals uit de werkende industrie of verbonden aan verschillende universiteiten. Refereren Onze auteurs Pagina om meer te weten te komen over onze kern-KMO's.

techiescience.com

Atkinson-cyclusefficiëntie: maximaliseren van vermogen en brandstofverbruik - TechieScience (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5656

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.